Oamenii lui Videanu aproba taierea unui copac, afaceristii rad cinci

0
424

Comisia de mediu a avizat taierea a 15 arbori pe Bd. Poligrafiei, dezvoltatorul imobiliar a masacrat 70. Terenul „barbierit” a trecut prin mainile mai multor proprietari, printre care se numara, surprinzator, Hidroelectrica SA

Pentru salvarea spatiilor verzi din Capitala s-au dat ordonante de guvern, s-au organizat manifestatii, s-au strans semnaturi, dar degeaba. In Capitala lui Adriean Videanu copacii sunt smulsi pur si simplu din radacini de insi acoperiti cu acte, iar spatiul verde e masacrat din interese economice. Primarul-imobiliar al Capitalei a considerat ca erau probabil prea multi copaci in Bucuresti.
Primaria Capitalei avizeaza defrisarea

Altfel nu se explica de ce Comisia de mediu si Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement ale municipalitatii au avizat distrugerea unui alt spatiu verde din sectorul 1. Astfel, oamenii primarului Videanu au avizat pe 4 octombrie defrisarea a 15 arbori si a 6 metri liniari de gard viu pe un teren din Bulevardul Poligrafiei nr.49-51. Proprietarul, societatea CDIA Management SRL, a distrus insa 70 de arbori si arbusti, din care 19 erau copaci mari. La sfarsitul saptamanii trecute, basculante si utilaje speciale au defrisat pur si simplu toata aria detinuta in proprietate de firma. Aici, patronii vor sa construiasca un turn, cu sase niveluri subterane si alte 29 de etaje deasupra solului. De altfel, la cat a ajuns in zona metrul patrat de teren, nici un afacerist nu-si permite sa mai cumpere teren decat pentru a-l ocupa, pe o suprafata cat mai mare, cu blocuri-turn de birouri.
Terenul, vandut si revandut

Iar terenul de la adresa sus-mentionata a trecut prin mai multe maini: a fost retrocedat initial, in aprilie 2001, mostenitorilor familiei Zapisescu. Acestia l-au vandut omului de afaceri Dumitru Itu la data de 6 noiembrie 2002, care l-a si vandut, dupa o saptamana, Societatii de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale – Hidroelectrica SA. Apoi, firma de stat l-a dat in decembrie 2005, societatii Relad Pharma SA, care l-a vandut ulterior firmei CDIA Management SRL.

Inspectorii Primariei sectorului 1 au verificat ieri daca defrisarea s-a facut legal si au constatat ca proprietarii si-au batut pur si simplu joc de spatiul verde al orasului. Asa ca, potrivit primarului Andrei Chiliman, firma va primi o amenda (prevazuta de Legea Mediului) de 800 milioane lei vechi, cu obligatia de a planta alti 12 arbori pentru fiecare dintre copacii taiati ilegal. Iar inspectorii primariei de sector vor urmari ca societatea sa planteze cei aproape 660 de arbori la care este obligata de Legea mediului.

Dar agresarea spatiilor verzi cu stiinta conducerii Primariei Capitalei este un fenomen mult mai amplu: firma Trigranit, atat de apropiata primarului Adriean Videanu, a obtinut deja un alt aviz de taiere a unor pomi chiar pe spatiul verde unde se afla Strandul Tineretului, concesionat pe 49 de ani de la Complexul Sportiv National Lia Manoliu. Intrebat daca ar fi de acord ca, pe spatiul verde al vechiului complex sportiv, sa poata fi construit vreodata un zgarie-nor, Videanu a raspuns ca, el personal nu nu se pronunta, aceasta fiind treaba arhitectilor.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.