Oamenii saraci din Ploiesti aduna carne stricata de la depozitul Protan ca sa o manance

0
553

Saracia ii pune pe unii in situatii greu de imaginat. La Ploiesti, depozitul Protan este vizitat frecvent de oameni care aduna resturi si carne stricata ca sa le manance. Si mai grav, unii dintre ei vand aceste produse.
carne stricata
Pentru ca o parte din gard lipseste, oricine poate intra fara probleme in curtea Protanului. Asta nu se intampla de ieri, de azi, ci de o buna perioada de timp.

Acum doua saptamani, cativa indivizi au reusit sa stranga din depozitul de la Ploiesti 50 de kilograme de carne si produse expirate. „In cele din urma, ne-au declarat ca au furat alimente de la Protan pentru a le consuma sau pentru a le vinde”, a declarat Adrian Mitrea, de la Gruparea Mobila Jandarmi Ploiesti.

Toate produsele din depozitele Protan sunt destinate distrugerii. Cei care le mananca risca boli grave. „Un exemplu ar fi trichineloza. Carnea contaminata cu trichinela e scoasa din consum si ajunge la Protan. Ele sunt scoase din consum tocmai pentru a evita imbolnavirile”, a spus Dan Decebal, purtator de cuvant ASP Prahova.

Gabriela Conea, purtator de cuvant Protan, a afirmat ca la Protan ajung deseuri de abator rezultate din industrializarea carnii, oase care nu sunt destinate consumului uman, cartilaje, pene, intestine, alimente expirate.

Zilnic, la filiala Protan din Ploiesti ajung intre 15 si 30 de tone de deseuri de origine animala.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.