Un medicament din extract de magnolie este eficient in prevenirea cheagurilor de sange

0
304

Un nou medicament, derivat din magnolie, poate anula doua dintre functiile proteinei de coagulare trombina si poate oferi un nou mod de control al complicatiilor care apar la interventiile de deschidere a arterelor coronare blocate, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Duke din SUA.
medicament din plante
Potrivit presei americane de specialitate, rezultatele fazei a doua de studii pentru verificarea efectelor acestui medicament au fost pozitive, dovedind ca noul compus derivat din magnolie este eficient si sigur pentru prevenirea cheagurilor de sange si ca poate fi folosit pentru a controla complicatiile precum sangerarea sau formarea de cheaguri in timpul interventiilor chirurgicale.

Trombina este o proteina din sange care are doua functii cheie in formarea cheagurilor de sange, activeaza trombocitele, particule care se reunesc pentru a forma „schela” unui cheag si ajuta la producerea fibrinei, proteina filamentoasa de sange care intervine in procesul de coagulare. Noul medicament, denumit provizoriu SCH 530348, blocheaza receptorul trombinei, impiedicand astfel formarea trombocitelor si, in acelasi timp, pastrand activitatea benefica formarii de fibrina.

La studiul efectelor noului medicament, cercetatorii au evaluat 1.030 de pacienti de peste 45 de ani, care erau programati pentru o interventie coronariana percutanata sau angiografie. S-a descoperit ca medicamentul extras din magnolie este, in general, tolerat indiferent de doza si ca nu creste sangerarea nici macar atunci cand este administrat impreuna cu aspirina sau clopidogrelul.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.