Castorii vor fi reintrodusi in Marea Britanie, dupa 500 de ani

0
284

Castorii vor fi reintrodusi in zonele rurale din Marea Britanie pentru prima data dupa 500 de ani. Acestia, foarte raspanditi in Marea Britanie, au disparut din aceasta tara in secolul XV, potrivit Earth Telegraph.
castori
Mai multi castori au fost prinsi si vor fi monitorizati cu atentie. Mai multi experti nu s-au aratat multumiti de aceasta initiativa deoarece, spun ei, castorii ar putea afecta mediul inconjurator, producand pagube.

„Castorii pot, de asemenea, distruge malurile raurilor atunci cand isi construiesc viziuinile si aceast lucru poate afecta cursurile raurilor”, a spus Steve Tapper, unul dintre directorii de la Game and Wildlife Conservation Trust. Aceasta, care a vizitat recent Germania, a spus ca fermierii de acolo sunt foarte nemultumiti de pagubele pe care castorii le produc.

Cu toate aceastea, expertul Derek Gow, care detine crescatoria de castori care vor pleca in Marea Britanie, a declarat ca aceste temeri nu au niciun sens. „Castorii vor fi un element pozitiv in ecosistemul din Marea Britanie si nu vor afecta mediul inconjurator”, a conchis acesta.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.