Obiectivele lui Van Rompuy: relansarea cresterii, salvarea climatului

  0
  323

  Noul presedinte al Uniunii Europene Herman van Rompuy a declarat miercuri ca el va face din relansarea cresterii si lupta contra schimbarilor climatice principalele sale obiective in urmatoarele luni.Herman Van Rompuy

  „Criza economica si schimbarea climatica sunt cele doua principale provocari cu care noi ne confruntam”, a estimat Van Rompuy intr-o conferinta de presa la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel.

  Uniunea Europeana trebuie sa aiba ca obiective relansarea economica „cu o rata de crestere mai degraba de cel putin 2 la suta decat 1 la suta prevazuta la ora actuala”, a subliniat el, citat de AFP.

  Dna Merkel a declarat la randul sau ca intentiona sa discute cu fostul prim-ministru belgian, aflat in prima sa vizita la Berlin ca presedinte al UE, despre noua strategie economica ce urmeaza a fi dezbatuta la summitul liderilor celor 27 de tari ale comunitatii la 11 februarie la Bruxelles.

  Van Rompuy a indicat ca reuniunea va fi de asemenea consacrata discutiilor in legatura cu efectele summitului asupra climatului care s-a desfasurat in decembrie la Copenhaga.

  El a indicat de asemenea ca se asteapta ca tarile UE sa faca ‘propuneri cantitative’ pentru reducerea emisiilor de gaz cu efect de sera pana la sfarsitul lunii ianuarie in scopul de a limita incalzirea climatica a planetei.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.