Ocolul Silvic Baia Mare doreste infiintarea unui parc natural de peste 20.000 hectare pe Valea Firizei

Ocolul Silvic Baia Mare doreste infiintarea unui parc natural de peste 20.000 hectare pe Valea Firizei
Ocolul Silvic Baia Mare doreste infiintarea unui parc natural de peste 20.000 hectare pe Valea Firizei

2014 se anunta un an bogat in investitii pentru Ocolul Silvic Municipal Baia Mare. Conducerea institutiei doreste sa creeze un parc natural pe Valea Firizei, sa amenajeze o pepiniera cu o suprafata de peste un hectar, dar si sa continue investitiile la drumurile forestiere.

In ceea ce priveste 2013, anul tocmai incheiat a fost unul bun pentru Ocolul Silvic Baia Mare. Statisticile arata ca s-au inregistrat depasiri de planuri in aproape toate domeniile de activitate.

“Anul 2013 a fost un an cu realizari deosebite. Fata de planul si propunerile initiale vizavi de realizarea lucrarilor silvice, a exploatarii si a veniturilor propuse de catre cei din Consiliul de Administratie, am inregistrat depasiri in toate domeniile, in functie, bineinteles, si de fondurile pe care le-am avut”, a declarat directorul Ocolului Silvic Municipal Baia Mare, Calin Lupse.

In planurile pentru 2014 se regaseste si luarea in administrare a drumurilor forestiere din zona municipiului Baia Mare, care momentan sunt ale Regiei Nationale a Padurilor. Lupse a precizat ca institutia pe care o conduce a inceput demersurile pentru ridicarile topo si inscrierea acestora intr-o hotarare de guvern care sa promoveze preluarea acestor drumuri, pentru a putea demara o serie de lucrari de investitii.

“In derulare, fata de drumul Frasineasa, care s-a realizat pe fonduri europene de catre Primaria Baia Mare, un drum de 7,8 kilometri, mai vrem sa facem o prelungire a acestuia, prin care el va fi legat cu Valea Baitei, prin Bagnau, pe o lungime de 1,6 kilometri, pe care il vom realiza din fonduri proprii, in acest an”, a precizat Calin Lupse.

Tot in 2014, cei de la Ocolul Silvic doresc sa realizeze o pepiniera cu o suprafata de peste un hectar, la Firiza, iar in lucru se afla documentatia pentru realizarea unui parc natural, pe Valea Firizei, cu o suprafata de peste 20.000 de hectare.

“Noi speram ca aceasta documentatie, pe care o avem in lucru, sa fie realizata pana la sfarsitul acestui an, sa depunem actele pentru acest proiect si apoi, cu acordul Academiei Romane, sa realizam acest parc”, a mentionat directorul Ocolului Silvic.

Daca anul trecut, Ocolul Silvic Baia Mare a avut o cifra de afaceri de 3.100.000 lei, anul acesta, planul noului director este de a atinge suma de 4.200.000 lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente