Idei de afaceri: vacante extreme pentru iubitorii de animale amenintate cu disparitia

Idei de afaceri: vacante extreme pentru iubitorii de animale amenintate cu disparitia
Idei de afaceri: vacante extreme pentru iubitorii de animale amenintate cu disparitia

O vacanta activa poate fi foarte bine una in care se imbina doza de periculozitate a sporturilor extreme cu ceva munca, dupa cum o dovedesc niste intreprinzatori din Africa.
Cum si pe continentul african anumite specii de animale, ca rinocerul, sunt amenintate cu disparitia, cei care se lupta pentru salvarea lor cauta tot felul de solutii, scrie Financial Times. Misiunea lor este dificila, dat fiind ca exista oameni dispusi sa plateasca sute de mii de dolari pentru a vana un rinocer.

Mai mult, cornul acestui animal se vinde pe piata neagra cu 60.000 sau chiar 100.000 de dolari kilogramul si cum un corn are in medie cinci kilograme, reprezinta o prada foarte tentanta pentru braconieri, in afacere fiind implicate pana si organizatii infractionale internationale.

O solutie de lupta impotriva acestora o reprezinta implicarea turistilor, mai ales a celor pentru care un safari nu mai e doar o excursie in care stau la corturi de lux si admira animalele. Astfel, turistii curajosi platesc cateva mii de dolari pentru privilegiul de a cauta rinoceri alaturi de echipele de specialisti. O echipa formata din specialisti si ajutoare recrutate din randul turistilor merge intr-una din rezervatiile africane unde se mai gasesc aceste animale si le ia urma, departe de siguranta masinii de teren care i-a adus acolo.

Odata gasit, rinocerul este tranchilizat, primeste o crotalie pe ureche, un microcip in corp si unul in corn. Turistii au si ei sansa de a pune mana pe rinocer si de a invata cum se realizeaza implantarea si crotalierea. Initiativa s-a extins si la alte rezervatii, unde turistii aventurosi pot da o mana de ajutor la inventariat lei sau elefanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *