Noi proteste fata de explorarea gazelor de sist in Vaslui, unde peste 100 de persoane s-au strans in Piata Civica

Noi proteste fata de explorarea gazelor de sist in Vaslui, unde peste 100 de persoane s-au strans in Piata Civica
Noi proteste fata de explorarea gazelor de sist in Vaslui, unde peste 100 de persoane s-au strans in Piata Civica

Peste 100 de persoane au protestat in Piata Civica din Vaslui, astazi dupa-amiaza, 1 februarie, fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, manifestantii venind din mai multe localitati ale judetului, inclusiv din zone unde compania Chevron detine acorduri de mediu pentru explorarea gazelor.

Noi proteste fata de gazele de sist au avut loc in Piata Civica din municipiul Vaslui, unde peste 100 de persoane din mai multe localitati ale judetului au manifestat impotriva autoritatilor locale si centrale care au eliberat autorizatii pentru compania Chevron in judet.

Manifestantii au scandat lozinci precum: “Jos Chevron”, “Unitate”, “Jandarmeria apara hotia”, “Uniti, salvam toata Romania” si au afisat pancarte cu mesajele: “Ponta, fa asa, pune sonda la mata”, “Stop Chevron”, “Stop exploatarii gazelor de sist”.

“S-au dat patru avize de mediu pentru Chevron in judetul Vaslui. Vreau sa stiti un lucru clar: a fost ignorata populatia atunci cand s-au emis aceste acorduri. Nu le pasa de viata noastra. Autoritatile si guvernantii au interese sa apere companii straine, nu pe noi. Trebuie sa fim uniti, iar la un loc o sa fim mai puternici”, a declarat, in fata multimii, unul dintre liderii Grupului de Initiativa al Societatii Civile Barlad, generalul Nicolae Rotaru.

Protestul din Piata Civica din Vaslui s-a desfasurat sub supravegherea jandarmilor si a durat o ora.

Compania Chevron a obtinut, joi, acordul de mediu pentru cel de-al patrulea perimetru detinut in judetul Vaslui, in baza caruia va putea face explorare pentru gazele de sist la Puiesti, Agentia pentru Protectia Mediului emitand documentul dupa ce nu a primit nicio contestatie la acest proiect.

Sonda de explorare de la Puiesti va fi amplasata la 1,4 kilometri de cea mai apropiata localitate si la 300 de metri fata de paraul Tutova. Suprafata luata in concesiune de compania petroliera este de aproximativ doua hectare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente