Oficialii ucrainieni promit ca nu vor distruge Delta Dunarii

Ucraina asigura Romania ca va respecta conventiile privitoare la protectia mediului in timpul construirii prin Delta Dunarii a controversatului canal Bistroe, informeaza NewsIn.

canalul bastroe
Publicitate Vineri, ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Konstantin Eliseev, a cautat sa linisteasca autoritatile romane si membrii Fondului Mondial pentru Natura in ceea ce priveste lucrarile care vor avea loc in zona. Prin constructia acestui canal, Ucraina obtine acces navigabil la Marea Neagra.

„Vom actiona constructiv, pentru a nu pune in pericol situatia ecologica din aceasta regiune”, a declarat Eliseev, aflat intr-o vizita de o zi in Romania. Undeva in luna mai a acestui an, tara noastra a mai primit asigurari de la un consilier al ministrului ucrainean care declara ca oficialii de la Kiev promit „sa nu lanseze a doua faza a lucrarilor decat dupa ce statul lor isi va indeplini obligatiile”

„Dupa ce vom obtine aprobarea din partea Conventiei ESPOO (privitoare la evaluarea impactului asupra mediului intr-un context transfrontalier) vom continua acest proiect, dar conform cu reglementarile internationale, inclusiv in consultare cu partenerii nostri, printre care Romania”, a asigurat Eliseev.

Potrivit acestuia, daca Ucraina este dispusa sa ia in calcul argumentele ecologice, nu va neglija nici „aspectele economice si sociale, mai ales pentru evitarea somajului in regiune, in contextul crizei economice internationale”.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente