Oltenia a absorbit 216% din fondurile pe proiecte de mediu

La inceputul acestei saptamani, Agentia de Dezvoltare Regionala Oltenia a initiat procesul de semnare a contractelor de finantare in cadrul „Schemei de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”, a programului PHARE 2005, constatand astfel ca rata de absorbtie a fondurilor a fost de 216 la suta.

Numarul contractelor semnate in cadrul Schemei este de 10, iar suma totala contractata – 7,2 milioane de euro. Din aceasta, 3,84 milioane reprezinta numai valoarea suplimentara alocata la nivel regional.

Initial, pentru regiunea formata din judetele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea fusesera alocate 3,33 milioane de euro. Dublarea fondurilor s-a produs multumita numarului mare de proiecte bine scrise.

„La data-limita de depunere a lor, am primit 33 de proiecte din toata regiunea. Dintre acestea, numai cinci au fost aprobate spre finantare, in limita fondurilor primite. La solicitarea ADR Oltenia, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a suplimentat suma initiala alocata regiunii noastre cu 3,84 milioane de euro, astfel incat un numar de 10 proiecte vor primi finantare nerambursabila pentru investitiile propuse”, a explicat directoarea ADR, Marilena Bogheanu.

Domeniile prioritare de mediu pentru regiunea Sud-Vest Oltenia sunt gestionarea deseurilor si gospodarirea apelor. Cele zece proiecte se refera fie la statii de pretratare biomecanica a deseurilor menajere, platforme de compostare, colectarea si transportul deseurilor municipale, sisteme de salubrizare si spatii pentru depozitare temporara, fie la construirea, modernizarea retelelor de apa potabila si a retelelor de canalizare.

Fiecare judet are cel putin un proiect

Brezoi, Valcea: Sistem performant de gestionare a apei si a apelor uzate – 769.000 de euro

Cetate, Dolj: Ecosistem Cetate: Proiect pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deseurilor municipale si asimilate – 966.000 de euro

Caracal, Olt: Reabilitare si modernizare statie de epurare a apelor uzate – 726.000 de euro

Vanju Mare, Mehedinti: Statie de epurare si reabilitare sistem de canalizare – 899.000 de euro

Motru, Gorj: Statie pentru transfer ecologic al deseurilor – 520.000 de euro

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *