Omul- cel mai crud animal

In fiecare zi un om isi achizitioneaza un animal de casa, pe motiv ca „eu iubesc animalele”. Ii ofera animalutului un camin si hrana corespunzatoare.

Insa, acest lucru este inteles gresit. De aceea sunt putini aceia care stiu cu adevarat ce inseamna sa cresti un animal in caminul propriu.

A detine o fiinta necuvantatoare presupune o responsabilitate imensa; incepand cu spatiul in care locuieste, pana la hrana de zi cu zi.
Inainte de a invata pe altul ceva anume, trebuie ca tu sa intelegi cateva lucruri esentiale. Cel mai important este ca animalul tau te reprezinta cel mai bine, este oglinda ta. De aceea trebuie ca mai intai sa ai grija de tine.

Primul pas este hrana. Daca te hranesti sanatos, vei sti ca si animalul tau trebuie hranit in acelasi mod, pentru a se dezvolta sanatos si armonios.

Daca nu ai spatiul necesar, nu-ti achizitiona un animal. Va suferi intr-un spatiu inchis si mic.

Activitatea fizica este foarte importanta. Practica sport si obisnuieste-ti animalul cat mai mult in aer liber: plimbari si chiar alergari.

Asigura-i confortul, dragostea si atentia necesare, si-ti va fi un prieten adevarat, va fi un independent, un descurcaret. Este foarte important sa nu-i crezi dependenta fata de tine. Nu-l abandona! Animalele reactioneaza ca si oamenii: au depresii, simt bucurie sau tristete, gelozie, siguranta etc.

Un alt aspect extrem de important este castrarea. Nu castra animalul!!! Aceasta procedura il transforma intr-un cadavru viu. De obicei, omul recurge la aceasta metoda pentru propria comoditate, egoism, excluzand de fapt binele animalului. Castrarea nu reprezinta decat lipsa de viata. Iar daca omul decide sa urmeze aceasta procedura pentru animalul sau, inseamna ca el insusi este lipsit de viata.

Animalele sunt parte a Universului, ce nu trebuie neglijate si maltratate, cu atat mai putin consummate!!!

In caz contrar, Universul se dezechilibreaza, iar armonia dispare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *