Energia solara – o resursa revalorificata

Cu 15 ani in urma, stiam ca vom investi un deceniu in energia produsa de panourile solare. In prezent, noile tehnologii propun solutii de management al timpului indreptate spre beneficii economice.

Hewlett-Packard anunta o intelegere cu Xtreme Energetics Inc., prin care aceasta din urma se angajeaza sa aplice panourilor sale solare tranzistoare transparente HP.

Tranzistoarele transparente, fabricate din zinc si tinichea, au un mecanism electronic transparent, care permite o mai mare eficienta in concentratia luminii, sporind efectul asupra panourilor solare negre. De asemenea, aceste tranzistoare mentin panourile orientate catre soare de-a lungul zilei, eliminand astfel nevoia de motoare costisitoare si de alte mecanisme folosite in orientarea panourilor, in mod curent.
Colin Williams, CEO la Xtreme, afirma ca transparenta panourilor solare permite adaugarea unor aplicatii artistice in spatele lor, pentru a se asorta cu aspectul cladirilor.
Williams sustine ca panourile, care vor fi livrate incepand cu anul 2010, vor avea costuri apropiate de cele ale panourilor solare traditionale din silicon, insa vor produce de cel putin doua ori mai multa energie.

Surse: Reallynatural, Computerworld

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *