Onesti, un oras mortal pentru caini

0
387

La Onesti s-au gasit cadavrele mutilate ale unor caini, ingropate in mijlocul oborului comunal, la 150 de metri de adapostul pentru animale. Sa facem cunostinta cu domnul Lupicu. Este director la adapostul de caini de abia o luna.

„De o luna de zile, de cand eu sunt aici, eu nu am cunostinta de asa ceva. O sa facem o cercetare pentru asa ceva”, a declarat Marian Lupica, seful centrului.

„Am vazut ce se petrece, cum muncitorii serviciului ecarisaj aduceau cainii cu roaba aici”, a spus Ioana Plesu, de la Asociatia de protectie a animalelor „Pas in doi”.

Lesurile erau ingropate in mijlocul oborului in care, in fiecare sambata, se organizeaza un targ de animale.

Groapa nu era acoperita. Probabil n-au apucat s-o acopere, deoarece asteptau sa o umple.

„Este un focar de infectie. Acesti caini nu trebuiau sa se afle aici. Trebuiau, daca au murit de moarte buna, sa fie depozitati in lazile frigorifice si, in baza contractului cu protanul, sa fie preluati”, a declarat Ecaterina Muscalu, de la Garda Nationala de Mediu, Comisariatul judetean Bacau.

Numai ca animalele nu au murit de moarte buna. Medicul veterinar Vieru Gabriela a declarat ca ranile par a fi plagi prin impuscare.

Va intrebati cine si mai ales de ce s-ar gandi sa mutileze in asemenea hal un biet animal. Explicatia vine, culmea, dintr-o lege: Cainii si pisicile fara stapan, gasite pe suprafetele fondurilor de vanatoare se impusca fara restrictii iar fapta nu constituie infractiune. Si vanatorii din Bacau s-au gandit chiar sa le ofere premii celor care impusca vagabonzi.

„Asociatia deconteaza aceasta activitate de combatere pe baza semnelor de combatere prezentate, respectiv varful nasului, cu doua cartuse”, a declarat Gheorghe Vranceanu, directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Bacau.

Culmea coincidentelor, domnul Lupicu, directorul adapostului de caini e un vanator impatimit, inscris in asociatie de ani buni.

Ancheta pare sa se fi impotmolit inainte de a incepe. Primaria spune ca nu are destui bani pentru a face alte sapaturi in curtea oborului. Si asta chiar daca practic, in fiecare saptamana, sute de animale sunt vandute in mijlocul unui focar de infectie.

Aceeasi primarie nu vrea sa plateasca decat examinarea a doua din cele cinci lesuri ridicate. Diferenta de bani a fost donata de o asociatie pentru protectia animalelor.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.