ONG-urile din Republica Moldova cer Parlamentului aprobarea neintirziata a masurilor anti tabac

0
417
Locuinţa fumătorului seamănă cu un oraş poluat
Locuinţa fumătorului seamănă cu un oraş poluat
ONG-urile cer Parlamentului aprobarea neintirziata a masurilor anti tabac
ONG-urile cer Parlamentului aprobarea neintirziata a masurilor anti tabac

Reprezentanti ai Consiliului National pentru Participare, ONG-uri, parinti si copii au sustinut astazi o conferinta de presa in cadrul careia au atras atentia asupra taraganarii aprobarii masurilor anti tabac de catre autoritatile de la Chisinau, transmite Curentul.md

Antonita Fonari, reprezentant al CNP, a sustinut ca in prezent fumatul este permis peste tot, iar tigarile se vind minorilor foarte usor. Totodata, a accentuat ca in localurile din tara se fumeaza nestingherit si clientii nefumatori sunt nevoiti sa inhaleze fumul de tigara, deoarece patronii nu iau masuri pentru a izola locurile pentru fumatori sau sa interzica fumatul in restaurante si cafenele.

In acelasi rind, cei prezenti au mentionat ca Parlamentul Republicii Moldova taraganeaza aprobarea unor masuri anti tabac, chiar daca acestea au fost inaintate de mai mult timp.

Angajatul unui local din Chisinau, participant la conferinta, a spus ca lucreaza chelner de cel putin 10 ani si este nevoit sa inhaleze fumul de tutun, deoarece in acelasi spatiu stau clientii fumatori si cei nefumatori. ”Fumatul ucide”, a declarat sursa.

Tragerea de timp si neaprobarea masurilor anti tabac a dus la decesul mai multor persoane, au sustinut cei prezenti, care au lansat si o campanie ”Ceasul mortii”, care contorizeaza timpul trecut si numarul deceselor din cauza fumului de tutun.

In prezent, legislatia cu privire la tutun interzice fumatul in spatii publice inchise, insa interdictia nu se respecta, potrivit reprezentantilor ONG-urilor, care au facut astazi un apel deschis catre Parlament sa aprobe neintirziat propunerile anti tabac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.