ONG-urile mai pot convinge salariatii sa-si redirectioneze cota de 2% din impozit, pana in 25 mai

ONG-urile mai pot convinge salariatii sa-si redirectioneze cota de 2% din impozit, pana in 25 mai

Trei saptamani, atat mai au la dispozitie ONG-urile care vor sa beneficieze de pe urma redirectionarii unei cote de 2% din impozitul pe veniturile din salarii. Potrivit Codului Fiscal, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.
Tot de o cota de 2% se poate dispune si in cazul impozitului datorat pe venitul net anual rezultat din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole; castigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise; castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.
Pentru directionarea cotei de 2% din impozitul pe venit este necesara depunerea unei declaratii la Fisc, formularele-tip putand fi obtinute direct, de la Directia de finante, sau pot fi descarcate de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (www.anaf.ro). In functie de situatie, documentele pot fi depuse direct la Fisc, prin reprezentant, prin scrisoare recomandata sau on-line. Termenul-limita pentru depunerea declaratiilor este data de 25 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *