Ontanu a dispus ancheta interna pentru aflarea vinovatului in cazul distrugerii celor 8000 mp de spatiu verde

Institutia prefectului, prima care ar fi trebuit sa reactioneze in astfel de cazuri, se fofileaza si spune ca va urmari efectele juridice ale actului prin care s-a semnat betonarea spatiului verde

Primaria sectorului 2 a renuntat la ideea ca PUD-urile contin date personale si au pus hotararile prin care se aproba aceste documente, pe site

Ontanu a dispus ancheta interna pentru aflarea vinovatului in cazul distrugerii celor 8000 mp de spatiu verde

In urma articolului aparut in ziarul Gandul prin care am semnalat distrugerea a circa 8.000 de mp de spatiu verde din zona bulevardului Barbu Vacarescu si incalcarea flagranta a legii de catre responsabilii din Primaria sectorului 2, Neculai Ontanu a declarat ca la urmatoarea sedinta de Consiliu local va cere anularea Planului urbanistic de detaliu care permite betonarea acestui teren. Edilul a declarat ca nu avea stiinta de cele intamplate si a dispus o ancheta interna la Directia de Urbanism din cadrul Primariei pentru a vedea ce s-a intamplat. In plus, Ontanu a spus ca nu va semna nici o autorizatie de construire pe acest spatiu verde.

Tot in urma articolului din ziarul Gandul, reprezentantii Primariei sectorului 2 si-au schimbat opinia referitor la faptul ca hotararile de Consiliu Local prin care au fost aprobate mai multe Planuri urbanistice de detaliu contin date cu caracter personal. Acestia au afisa, ieri, pe site-ul primariei, inca de la primele ore ale zilei, anexele hotararilor de Consiliu cu PUD-urile aprobate, care pana acum au fost tinute la secret. Dafinel Manoiu, directorul Directiei de Administratie publica locala, ne-a spus in urma cu o saptamana ca nu ne poate pune la dispozitie aceste documente deoarece „contin date cu caracter personal”.

Asa cum se poate vedea insa acum pe site-ul Primariei sectorului 2, in anexele hotararilor de Consiliu local prin care se aproba PUD-urile nu sunt scrise date cu caracter personal ci doar strada, numarul, suprafata terenului pentru care se modifica reglementarile urbanistice si numarul avizului Comisiei tehnice.

Directia de Urbanism o da la intors

Imediat dupa ce primarul ne-a trimis un fax prin care ne-a comunicat masurile luate in acest caz, Directia de Urbanism din cadrul Primariei ne-a trimis un alt fax prin care ne aduce la cunostinta ca respectivul teren se afla intr-o zona construibila, conform PUZ sector 2. Adrian Bold, arhitectul sef al Capitalei ne-a declarat insa ca fasia de teren dintre strada Gara Herastrau si Barbu Vacaresu este zona verde. „Pe Planul Urbanistic General de zonificare al Muncipiului Bucuresti acest teren este colorat in verde.

Este adevarat ca pe Planul Urbanistic Zonal sector 2 este zona construibila, dar acest plan nu a fost avizat de Comisia tehnica de urbanism, nu a fost semnat nici de mine fiindca nu ne-au aratat plansele finale si nu este aprobat nici de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In plus, in 2006, ulterior aprobarii PUZ sector 2, Consiliul general al municipiului Bucuresti a aprobat prin hotararea numarul 85, un Plan urbanistic zonal, care modifica PUG-ul si in care acest teren este trecut in V, adica zona verde”, ne-a explicat Bold.

Singura institutie care a ramas pasiva la cele intamplate este Prefectura municipiului Bucuresti care ar fi trebuit sa reactioneze prima la astfel de dezvaluiri. Iata punctul de vedere al institutiei: „Prefectul Municipiului Bucuresti, Ion Tincu, a luat act de articolul aparut in presa cu privire la aprobarea unui PUD prin HCLS 2 care prevede un regim de inaltime p+14. (…). Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti urmareste consecintele juridice ale HCL nr. 40/2008 privind aprobarea unor documentatii de urbanism pe terenul situat in sectorul 2 al municipiului Bucuresti -. Conform legii Prefectura este singura institutie care poate ataca in instanta o hotarare de Consiliu local sau general, iar instanta poate hotara abrogarea ei.

La sfarsitul lunii martie, Consiliul local al sectorului 2 a aprobat construirea unor blocuri de 14 etaje pe o fasie de teren cu brazi si vegetatie care desparte bulevardul Barbu Vacarescu de strada Gara Herastrau. Suprafata de spatiu verde care va fi rasa – 8.300 de metri patrati. Numele beneficiarului este tinut la secret de primarie, ca dealtfel tot ce este legat de acest tun imobiliar. Lovitura a fost ascunsa intre alte 54 de planuri urbanistice de detaliu.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *