ONU lanseaza un apel de prevenire a dezastrelor naturale

In contextul schimbarilor climatice, agentiile internationale de ajutorare le cer tarilor sa-si consolideze eforturile de reducere a riscurilor dezastrelor naturale, informeaza Reuters.

“Schimbarile climatice contribuie la cresterea in frecventa si intensitate a valurilor fierbinti, inundatiilor, secetelor si ciclonilor tropicali. Consideram ca trebuie facute mai multe lucruri pentru a controla aceste dezastre naturale. Reducerea riscului de producere a catastrofelor este unul din raspunsurile cheie in lupta cu schimbarile climatice”, a declarat John Holmes, sub-secretarul general pe probleme umanitare al ONU.

Numai in acest an, ONU a lansat 13 apeluri, depasind recordul precedent de 10 apeluri intr-un an. 12 dintre aceste apeluri privesc schimbarile climatice.Potrivit Federatiei Internationale a Crucii Rosii, mai mult de 250 milioane de oameni pe an sunt afectati de catastrofele naturale, cu o treime mai mai multa fata de ultimii zece ani. In 2006, Crucea Rosie s-a confruntat cu 482 de dezastre, fata de 278 in 2004. Numarul inundatiilor a crescut de la 54 la 121. Numai in 2007, organizatia a facut fata la mai mult de 100 de inundatii.

Ban Ki-moon, secretarul general ONU, le cere tarilor sa-si imbunatateasca sistemele de alarma si sa se mobilizeze in vederea combaterii dezastrelor. ” Nevoia de angajare deplina in reducerea riscurilor de dezastre nu a fost niciodata mai urgenta. Indivizii si comunitatile trebuie sa constientizeze riscul dezastrelor naturale si modalitatile de reducere a vulnerabilitatii”, a declarat Ban Ki-moon.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente