Milioane de lire sterline pentru infiintarea a 2000 de case ecologice

0
366

2000 de case si cladiri comerciale ecologice vor fi construite in regiunea din jurul portului Waterfront Barry din Wales, Marea Britanie. Valoarea investitiilor totale va ajunge la circa 350 de milioane de lire sterline, spun investitorii, care au de gand sa dezvolte portul prin implementarea celor mai inalte standarde de mediu.

Proiectul propune nu numai constructia unor case de locuinte, ci si infiintarea sau modernizarea unor locuri comerciale pentru petrecerea timpului liber, care includ restaurante, baruri, cafenele, un hotel si un cinematograf. Lucrarile la casele si proprietatile comerciale vor fi supravegheate de Building Research Establishment, organizatie ce va face permanent evaluari de mediu si va impune pentru noile constructii ecologice standardele excelentei in ceea ce priveste protectia mediului.

Prin investitiile majore in acest proiect, Waterfront Barry este privit, deja, ca un exemplu elocvent pentru tipul de parteneriat public-privat, una dintre cheile dezvoltarii sustenabile, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere ecologic. La dezvoltarea zonei din portul britanic Barry contribuie Welsh Assembly Government si Associated British Ports (ABP), organizatii aflate in parteneriat inca din 1991. Scopul lor a fost si ramane transformarea portului si a imprejurimilor sale intr-o comunitate stilata si responsabila fata de problemele mediului inconjurator.

Reprezentantul Associated British Ports, Phil Williams, a spus: „Waterfront Barry este si va continua sa fie o poveste de succes. Suntem incredibil de mandri de rolul ABP in acest proiect si foarte incantati de consortiul cu Welsh Assembly Government. Nu este foarte greu sa observi, dupa 16 ani, diferenta imensa pe care o scoate in evidenta actualul grad de dezvoltare economica si ecologica a portului Barry.”

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.