ONU: Un acord climatic ar putea fi semnat in acest an

  0
  341

  Statele ar putea ajunge la un acord pentru schimbarea climatica la Mexico City in acest an dupa ce nu a reusit sa faca acest lucru la Copenhaga, aprecia presedintele Organismului Interguvernamental pentru Schimbarea Climatica.acord climatic

  „Cred ca avem o scurta perioada de timp in care lumea trebuie sa actioneze in comun. Iar daca aceasta se produce, atunci cu siguranta ca Mexico ar putea produce un acord,” arata Rajendra Pachauri la o conferinta de presa al al treilea Summit Mondial pentru Energia Viitorului, la Abu Dhabi.

  „Este o perspectiva ambitioasa, dar se poate face,” declara acesta, referindu-se la urmatorul summit, care se va organiza in acest an in capitala mexicana.

  Discutiile climatice de la Copenhaga de luna trecuta s-au incheiat cu un acord ne-obligatoriu de a reduce cresterea temperaturilor globale, rezultat care a fost criticat ca insuficient.

  Cu toate acestea, daca tarile ajung la un acord obligatoriu in Mexico City, „exista cativa factori critici care cer un efort supraomenesc,” puncta Pachauri. „Unul din ele este angajamentul SUA”.

  Tarile ar mai avea nevoie sa faca pasi spre un acord privind cadrul institutional in care sa finantarea statelor emergente pentru a face fata schimbarii climatice sa fie utilizata eficient, arata acesta.

  Ministrul norvegian de Externe, Jonas Gahr Store, declara de asemenea ca un acord obligatoriu poate fi atins la Mexico City .

  Acesta sublinia insa ca acest obiectiv este in schimb greu de atins. Oficialul sublinia ca provocarile puse de schimbarea climatica nu vor fi rezolvate curand.

  „Noi cei care facem politica ne vom confrunta cu schimbarea climatica in fiecare zi pentru restul vietilor noastre politice. Trebuie sa incetam a mai crede ca aceasta este ceva ce rezolvam la urmatoarea conferinta. Este parte a unui proces continuu. .”

  Sursa: Antena 3

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.