Salaj. Un vierme cu doua capete, de 50 de centimetri, descoperit in apa de la robinet

0
371
Baia Mare: Vital organizeaza un concurs de fotografie pentru elevii claselor V-VIII

O femeie in varsta, din Fildu de Jos, judetul Salaj, a vrut sa gateasca si s-a trezit cu un vierme in apa. Pe 28 decembrie, cand femeia a deschis robinetul, viermele lung de peste 50 de centimetri a venit pe teava. Batrana a crezut ca este un sarpe, asa ca l-a pus intr-un borcan cu apa. Apoi, l-a aratat tuturor vecinilor, dar si medicului veterinar. Se pare ca ciudata creatura a fost captata odata cu apa izvorului care alimenteaza localitatea, pentru ca specialistii au stabilit ca este un parazit care traieste in mediul acvatic.apa robinet

De cand a gasit viermele, femeia se teme sa mai bea apa de la robinet. „Ne-o spus domnul doctor ca sa o fierbem si sa o racim si asa sa o bem. Si la fel sa facem si mancare. Ne e teama.. dar nu avem ce face. Situatia nu ne permite sa cumparam apa plata sau altceva”, spun sotii Balos.

Vecinii au auzit cu totii de ciudata aparitie, dar putini au vazut asa ceva la viata lor. „Foarte interesant. Sincer nu am vazut asa ceva in viata mea… are doua capete, misca…”, se mira un tanar care a precizat ca nu are de gand sa mai bea apa de la robinet.

Medicii veterinari nu isi explica cum a ajuns viermele in apa potabila si nici ce efecte poate avea asupra oamenilor eventuala ingerare a parazitului.

„Este un parazit din clasa nematode, care nu paraziteaza in mediul animal sau uman. Si cred ca traieste intr-un mediu acvatic”, a explicat Marian Puscas, medic veterinar DSV Salaj.

Primarul din Fildu de Jos a ordonat sistarea furnizarii de apa. Un singur lucru e sigur: toti satenii se tem acum sa mai bea apa de la robinet.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.