Operatie in premiera mondiala: Pisica bionica

O pisica ale carei labute au fost amputate are acum doua proteze si poate sa mearga din nou. Operatia a fost facuta de un veterinar din Marea Britanie.pisica bionica

Intervenia chirurgicalan realizata de Fitzpatrick poate fi urmarita intr-un documentar BBC denumit The Bionic Vet, potrivit bbc.co.uk.

Protezele intraosoase au fost produse de o echipa de la University College din Londra, condusa de profesorul Gordon Blunn. Specialistul si echipa sa au colaborat cu Fitzpatrick pentru a realiza protezele, imbinand mecanica cu biologia.

“Ceea ce am reusit sa facem cu Oscar este sa punem o bucata de metal si o flansa pe care pielea creste ca pe un os mic”, a explicat Fitzpatrick.

“Am reusit sa facem ca osul si pielea sa creasca in implant si am creat o proteza care permite implantului sa se balanseze in capatul membrului animalului si il ajuta sa mearga normal”, a adaugat medicul veterinar.

Tehnologia a fost testata si pe oameni si a fost deja folosita in crearea unei proteze pentru o femeie care si-a pierdut bratul in atentatele din 2005 de la Londra.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente