Oprescu vrea sa interzica cresterea sau intretinerea albinelor in Bucuresti

0
325

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu va cere, marti, aprobarea consilierilor municipali ca sa interzica albinele, viermii de matase si pasarile pentru consum. In cazul in care proiectul de hotarare, initiat de Sorin Oprescu, va fi aprobat atunci, potrivit articolului 33 din Normele de salubrizare, „pe teritoriul Muinicipiului Bucuresti se interzice cresterea sau intretinerea, in gospodarii individuale, a animalelor si pasarilor pentru consum, piele, blana si tractiune, a albinelor, viermilor de matase si asimilate acestora, cu exceptia animalelor de companie”. Asta va insemna ca bucurestenii de la periferie nu vor mai avea voie sa-si tina in batatura nici macar o gaina sau un cal pentru muncile gospodaresti. In cazul in care nu vor fi respectate aceste interdictii amenzile variaza intre 200 si 500 de lei.cresterea albinelor

Proiectul initiat de Oprescu s-a aflat pe ordinea de zi a CGMB si in urma cu doua saptamani cand, a iscat un adevarat scandal si a fost respins. Atunci consilierii municipali au fost revoltati de prevederea care impunea bucurestenilor sa ceara acordul vecinilor ca sa mai poata sa-si tina in apartament cainele sau pisica. Primarul Oprescu a tinut-o insa pe a lui. „Modificati ce vreti dar aprobati proiectul ca sa pot sa fac licitatii. Toate contracetele de salubrizare au expirat” a spus Oprescu.
publicitate

Acum s-a scos prevederea care le impunea stipanilor de animale de companie sa ceara acordul vecinilor dar au ramas celelalte prevederi. Acestea ii obliga pe stapanii de caini sa-si plimbe patrupedele doar in lesa si sa aiba asupra lor maturica, faras si manusi ca sa le stranga dejectiile. Accesul animalelor de companie va fi interzis in parcuri, cu exceptia locurilor special amenajate, sau pe spatiu verde dintre blocuri. Acelasi proiect mai prevde ca in fiecare sambata, intre orele 9 si 12 bucurestenii sa-si spele trotuarele, aleile sau gangurile adiacente imobilelor in care locuiesc. Persoanele juridice au aceiasi obligatie insa lunea, intre orele 9 si 12.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.