Optiune pentru masina electrica: panou fotovoltaic de pus pe casa

Optiune pentru masina electrica: panou fotovoltaic de pus pe casa

In incercarea de a demonstra viabilitatea masinilor electrice si de a le face acceptabile pentru public, producatorii auto vin cu idei ingenioase pentru a-si promova noile produse. Spre exemplu, clientii modelului Ford Focus Electric isi pot comanda optional un panou fotovoltaic de pus pe casa, pentru a reincarca bateriile automobilului utilizand energie regenerabila.

Aceasta dotare optionala mai putin obisnuita vine in urma unui parteneriat incheiat de Ford cu SunPower, e drept, deocamdata doar pentru piata din SUA.

Pentru mai putin de 10.000 de dolari clientii unui Ford Focus Electric primesc un sistem de captare a energiei solare de 2,5 kW, cu garantie 25 de ani, care poate produce anual aproximativ 3.000 kW/h.

Ford spune ca energia produsa lunar poate asigura parcurgerea a 1.000 mile/1.600 km.

Ford este unul dintre producatorii auto care se grabesc sa tina pasul cu electrificarea vehiculelor, lansand deja in SUA Ford Transit Connect Electric. Urmeaza Ford Focus Electric, apoi C-Max Hybrid si C-Max Energi.

Ford estimeaza ca autovehiculele cu propulsie electrica si hibrida vor ajunge sa reprezinte, pana in 2020, un sfert din vanzarile globale ale marcii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *