Este bine de stiut ca ziua nu se incheie odata cu serviciul. Chiar daca munca ne epuizeaza, exista cateva reguli cu ajutorul carora putem fenta oboseala. Cercetatorii americani au stabilit cateva reguli pentru a avea o seara perfecta.

In jurul orei 19.00, cand ajungem acasa, cercetatorii ne recomanda sa bem o jumatate de pahar de alcool. Persoanele care beau moderat si regulat au gandirea mai ascutita. Aceasta s-ar putea datora faptului ca alcoolul intensifica circulatia sangelui in creier, ceea ce duce la imbunatatirea functiilor cerebrale.

19.30 este ora ideala pentru o cina usoara. Este de preferat o masa bogata in legume, cu mici portii de proteina. De obicei, dureaza 15 minute pana cand creierul realizeaza ca stomacul este plin, ceea ce inseamna ca, daca vrei sa te simti satul, cina va dura aproximativ 30 de minute.

La ora 22.00 se recomanda o baie calda, care scade temperatura corpului si ne ajuta sa dormim bine. Pentru a obtine rezultatul dorit, specialistii spun ca apa trebuie sa aiba 37 de grade Celsius. Aceasta este temperatura la care creierul este stimulat sa elibereze chimicale de calmare. Timpul petrecut in apa inspumata nu trebuie sa depaseasca 20-30 de minute.

Ora indicata de mers la culcare este 23.30. Aceasta ne permite sa dormim cele 8 ore de care avem nevoie pentru refacerea organismului dupa o zi agitata. Desi nu exista un numar de ore exact pe care un adult trebuie sa le doarma, cercetatorii spun ca, in medie, barbatii ar trebui sa doarma sapte ore, iar femeile sapte ore si douazeci de minute. Pastrarea aceleiasi ore de somn ajuta organismul sa se sincronizeze si ne ajuta sa dormim mult mai bine.

Sursa: Editie Speciala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here