Ora Pamantului a generat o scadere cu 100 MW a consumului de electricitate

0
264
Jandarmii din Maramures sting lumina in "Ora Pamantului"

Ora Pamantului, eveniment prin care romanii au fost invitati sa stinga pe data de 28 martie lumina timp de o ora, a generat o scadere a consumului de energie electrica cu 100 de megawati, a declarat directorul diviziei Dispecerat Energetic National, din cadrul Transelectrica.
ora pamantului earth hour
„Nu a fost vizibila o scadere masiva a consumului de energie electrica la nivel national. Consumul mediu la nivel national la ora de varf este de 7.000 MW, iar, in seara de 28 martie, aceasta a inregistrat o variatie de numai 100 MW. Daca ar fi participat toti consumatorii, s-ar fi cunoscut o diferenta mai mare. Din lucrurile mici se fac faptele mari”, a declarat Octavian Lohan.

Estimativ, potrivit lui Lohan, la actiune a participat 10% din populatie.
Anul trecut, Ora Pamantului a diminuat consumul cu pana la 150 de megawati, ceea ce inseamna ca aproximativ 1,5 milioane de becuri au fost stinse in intreaga tara, a declarat directorul in cadrul Dispeceratului Energetic National, Marian Cernat.

Romania se alatura in 2009, in mod oficial, campaniei globale Ora Pamantului (Earth Hour), al carei scop este de a dovedi ca populatia poate actiona concertat impotriva schimbarilor climatice, potrivit reprezentantului WWF Programul Dunare-Carpati Romania, Luminita Tanasie.

Campania din Romania s-a derulat in orasele Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov, Botosani, Cluj-Napoca si Tulcea. In Capitala, au fost stinse luminile de la institutii importante precum Palatul Parlamentului.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.