Ora Pamantului – Milioane de oameni au stins lumina

Ora Pamantului a fost sarbatorita sambata de mili-oane de oameni din 4.000 de orase ale lumii. In Romania, in noua orase s-a oprit iluminatul stradal si al in-sti-tu-ti-i-lor publi-ce.
ora pamantului
Bucuresti, Botosani, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Tulcea, Targoviste si Sfantu Gheorghe sunt orasele care s-au alaturat in mod oficial campaniei Earth Hour de anul acesta. Peste 30 de companii au comunicat mesajul campaniei catre angajatii si clientii lor si au intrerupt iluminatul la sediile din Bucuresti si din tara. Vodafone Romania a trimis peste 2 milioane de SMS-uri abonatilor sai, cu mesajul Earth Hour. Grupul Lafarge a oprit pentru o ora functionarea utilajelor din uzinele de ciment, balastierele si statiile de betoane din Romania. UTV a intrerupt emisia timp de o ora.

La Bucuresti, Casa Poporului, Ateneul Roman, Teatrul Na-ti-o-nal, Primaria, Ministerul Agriculturii, Muzeul National de Arta, Opera, Hotelul Intercontinental si Magazinul Cocor au stins lumina la ora 20:30 fix. Diminuarea iluminatului in Piata Constitutiei a permis celor peste 600 de voluntari si sustinatori WWF sa formeze, cu lumanari, numarul 60, simbolul evenimentului. Trupa Sistem a sustinut un spectacol unplugged.

As-tro-clubul Bu-cu-resti, pre-zent la eveniment cu un telescop, a atras sute de oameni, cu-ri-osi sa ob-ser-ve cor-purile ce-resti pe care de obicei nu le pot vedea din cauza poluarii. Desi economiile facute in timpul Orei Pamantului nu au fost semnificative, dupa cum a afirmat Octavian Lohan, directorul dispeceratului energetic din Transelectrica, evenimentul a aratat ca ro-ma-nii se pot mobiliza pentru un eveniment ecologist im-por-tant.

„Pentru noi, cea mai mare reusita a acestei campa-nii a reprezentat-o participarea oamenilor in numar atat de mare. Oamenii au inteles ca participarea la Earth Hour este un mod simplu de a arata ca impreuna putem transmite un mesaj puternic despre nevoia de actiune im-po-triva schim-ba-ri-lor climatice, cu atat mai mult cu cat anul 2009 este unul crucial pentru politicile de clima”, a declarat Luminita Tanasie, director de program WWF Romania. Jurnalul Na-ti-o-nal a fost partener media al campaniei Ora Pa-man-tului.

1.000 DE CLADIRI SIMBOLICE
Aproape 1.000 de cladiri simbolice din lume, intre care Piramidele din Gizeh, Acropole, Big Ben, Turnul Eiffel, Opera din Sydney, cladirile europene din Bruxelles, Empire State Building sau statuia lui Iisus de pe muntele Corcovado au participat la Ora Pamantului, stingand lumina timp de 60 de minute. trupa Coldplay a sustinut un concert la Abu dhabi in onoarea evenimentului.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *