„Avem nevoie de spatii verzi”

0
481

150 de copii de la Scoala 279 din Bucuresti s-au transformat ieri in mici ecologisti. Insotiti de cateva zeci de parinti si de profesori, de voluntari, de angajati ai municipalitatii, ai Administratiei Lacuri, Parcuri si incurajati de primarul general, Sorin Oprescu, elevii au inscris scoala in care invata pe harta verde a Capitalei.

spatii verzi
Micutii au adunat gunoaiele si le-au colectat selectiv, au sapat in curtea scolii, au plantat pomi si arbusti, au invatat sa respecte mediul in care traiesc, au participat la concursuri pentru a-si verifica cunostintele de ecologie si au castigat premii.

„Este o scoala noua si beneficiem de o curte foarte mare. E important sa fim ajutati si de organizatii si de Primarie. Este mai mult decat o actiune, este o forma de educatie, o forma de a aprecia si demonstra ca ne pasa de ceea ce este in jurul nostru”, declara Manuela Constantinescu, directorul Scolii 279.

Primarul general, Sorin Oprescu, a marturisit ca pentru infrumu-se-tarea orasului se bazeaza pe tineri: „Toata lumea trebuie sa inteleaga ca avem nevoie de verde. Bucurestiul a fost aproape pe ultimul loc la spatii verzi si acum incercam sa reparam asta. Sper ca elevii sa dea un exemplu macar locuitorilor din blocurile vecine”. Scoala 279 a fost reabilitata cu fonduri europene, in cadrul Programului BEI.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.