Romania, o ora de bezna simbolica

Romania s-a alaturat partial campaniei globale „Ora Pamantului”. Partial, pentru ca a fost meci. Si tot partial, pentru ca unora le-a fost teama de hoti.
earth hour
O ora de intuneric, adica de economie pentru binele planetei, atat cerea campania globala. Intre 20:30 si 21:30, sambata ar fi trebuit stinse luminile in cladiri emblematice din mai multe judete, dar si in fiecare camin in care traiesc oameni constienti ca viitorul planetei nu suna tocmai bine. Dar Romania a jucat cu Serbia, iar romanului i-a fost greu sa urmareasca meciul la un aparat de radio, la lumina lumanarii, cand alternativa era ecranul color, plat sau ba, plasma sau LCD-ul. Poate ca unii au facut concesii: au urmarit meciul la televizor, dar in bezna. Iar altii s-au temut de hoti, chiar la nivel de autoritati, asa ca au redus ora la… minute.

BEZNA. Totusi, mastodontul consumator, Casa Poporului, a stat pe intuneric o ora. Ceva economie s-a facut. Alte cladiri emblematice au stat si ele in intuneric, iar in diverse cafenele si restaurante s-a cinat la lumina lumanarii, romantic. Sapte orase ale Romaniei au participat la actiune: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Tulcea, Botosani, Brasov si Cluj-Napoca.

Un miliard de oameni din intreaga lume au fost indemnati sa stinga aseara luminile, timp de o ora, pentru a-i avertiza pe liderii lumii ca sunt necesare actiuni ferme pentru combaterea incalzirii globale. Aceasta initiativa a fost lansata pentru prima data la Sydney, in Australia, cu doi ani in urma, de ecologisti hotarati sa convinga oamenii sa micsoreze consumul de energie.

Ora Pamantului este de fapt cea mai mare manifestare electorala din istoria lumii, cu peste un miliard de oameni, care, prin gestul lor simbolic, „voteaza” impotriva incalzirii globale.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *