Orasele din Gorj, preocupate de spatiile verzi

Orasele din Gorj, preocupate de spatiile verzi

Protectia mediului pare a fi o prioritate pentru primariile din judet, deoarece prin proiecte de mediu pot atrage multi bani din fonduri europene. Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj a atras atentia primariilor din mediul urban cu privire la intocmirea unui registru al spatiilor verzi.

De asemenea, primariile din judetul Gorj si-au desemnat si cate un reprezentat pentru protectia mediului care sa tina legatura cu Agentia si care sa elaboreze proiecte pentru atragerea de fonduri structurale in domeniu. „Noi le-am trimis adrese prin care am informat primarii din orasele si municipiile din judetul Gorj ca pana luna viitoare trebuie sa intocmeasca un registru al spatiilor verzi din localitate si sa-si numeasca un reprezentant pe Protectia Mediului. Din informatiile pe care le avea, majoritatea primariilor deja au facut acest lucru, iar restul dintre ele lucreaza la implementarea legislatiei de mediu. Treaba noastra este ca si facuta, urmeaza ca Garda de Mediu sa faca verificari la aceste primarii pentru a vedea daca exista o persoana delegata pe relatia cu APM – ul si daca primariile si-au intocmit un registru al spatiilor verzi”, a declarat Cristina Merfu, purtator de cuvant al APM Gorj.

3 iunie, termenul limita

Potrivit legislatiei, toate primariile sunt obligate ca pana in data de 3 iunie sa intocmeasca un registru al spatiilor verzi de pe raza de competenta. In registrul spatiilor verzi trebuie sa fie trecute toate spatiile verzi de pe teritoriul orasului respectiv, toti copacii, arbustii si tot ce inseamna verdeata. Acest registru trebuie sa tina evidenta copacilor sanatosi sau a celor bolnavi, iar in cazul in care se taie un copac acest lucru trebuie sa fie notat in registru.

Cristina Merfu, reprezentanta APM Gorj, a mai spus si ca persoana ce trebuie sa fie delegata de primarie pentru a se ocupa cu Protectia Mediului va fi si cea care se va ocupa de atragerea de fonduri europene pentru proiecte de mediu in zona respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *