Campania de informare din cadrul proiectului “Eco – Sistem Mizil pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deseurilor municipale si asimilate” a luat sfarsit joi, urmand ca acesta sa fie implementat printr-un proiect finantat din fonduri PHARE in valoare de peste 776.000 de euro.
colectare selectiva
Campania de informare a fost demarata in luna noiembrie 2008, aceasta finalizandu-se joi cu un studiu la nivelul populatiei din cele doua localitati partenere – Mizil si Baba Ana, menit sa stabileasca nivelul de informare si implicare pe care cetatenii l-au obtinut in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator si colectarea selectiva a deseurilor.

Finantarea proiectului este asigurata de programul Phare CES 2005 “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”.

Valoarea proiectului se ridica la peste 776.000 de euro, din care 90% provin din fonduri PHARE, iar 10% din bugetul orasului Mizil. Prin implementarea proiectului, deseurile vor fi colectate selectiv.

Astfel, populatia va depozita gunoiul in doua tipuri de pubele: cele pentru deseuri compostabile, care pot fi transformate in ingrasamant prin fermentatie lenta – cum ar fi resturile alimentare si cele pentru restul deseurilor, cum ar fi plasticul, sticla sau metalul. Si firmele vor colecta separat, pe 4 categorii: hartie, plastic, sticla si alte deseuri, cum ar fi resturile alimentare.

Printre obiectivele programului se numara si reducerea cantitatii de deseuri depozitate in locuri neamenajate.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here