Organisme modificate genetic (OMG) realitate sau mit?

Societatea Romana de Radiodifuziune si GREENPEACE va invita la conferinta de presa pe tema OMG – Organisme Modificate Genetic, sustinuta de profesorul Gilles Seralini, prezent la Bucuresti in luna octombrie. Evenimentul va avea loc joi, 25 octombrie 2007, la ora 11:00, la Centrul de Presa al SRR din strada General Berthelot 60-64.Avand in vedere caracterul controversat al OMG si recentele studii stiintifice care arata efectele negative ale acestora asupra mediului si sanatatii oamenilor, SRR alaturi de Greenpeace l-au invitat la Bucuresti pe profesorul Seralini, specialist in biologie moleculara la Universitatea Caen, team-leader si autorul a numeroase lucrari despre OMG si protectia mediului. Lucreaza ca expert pentru Guvernul Francez si Comisia Europeana pe probleme de OMG, este Presedintele Consiliului Stiintific pentru Cercetare Independenta de Inginerie Genetica (CRII-GEN). Este unul dintre primii cercetatori care a solicitat un moratoriu pentru introducerea deliberata in mediu a OMG si a cerut mai multa cercetare in domeniu.
Detalii privind studiile sale se afla pe www.springerlink.com, in jurnalul “Archives of Environmental Contamination and Toxicology”.

Profesorul va prezenta rezultate de studii stiintifice independente care arata ca OMG nu sunt sigure pentru mediu si sanatate, si nu aduc nici beneficii economice.

Sursa: Okey.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente