Otetul de mere in cresterea pasarilor

0
2984
Otetul de mere in cresterea pasarilor
Otetul de mere in cresterea pasarilor

In cresterea puilor de gaina, se obtin efecte suprinzatoare daca in apa de baut a acestora se pune o anumita cantitate de otet de mere.

Acestia cresc mai repede, panajul apare mai timpuriu, sunt mai vigurosi si mai mari, au mai multa carne si pregatiti, sunt mai gustosi.
Se poate pune otet de mere in apa de baut si la alte specii de pasari. Curcile care au baut apa cu otet de mere au carnea mai frageda, au oase cu o maduva rosie, cea ce indica un ritm intens de formare a globulelor rosii care ajuta la regenerarea sangelui.

La porumbei sunt cateva categorii de afectiuni care raspund pozitiv la administrarea otetului de mere: reumatism, inapetenta, anemie, slabiciune corporala a porumbeilor (mai ales la pui), intareste embrionul, da un penaj mai stralucitor. Otetul de mere administrat in apa la porumbei, stopeaza dezvoltarea bacteriile precum tricomonoza si salmonella.

In toate cartile de speciatiate este recomandat, ca otetul de mere sa fie administrat in doza de 10 ml la litru de apa, minim o data pe saptamana. Nu administrati otetul de mere zilnic pe o durata lunga de timp, pentru ca slabeste imima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.