Ovidiu Portariuc a obtinut o noua victorie in lupta pentru interzicerea Organismelor Modificate Genetic

Ovidiu Portariuc a obtinut o noua victorie in lupta pentru interzicerea Organismelor Modificate Genetic

Initiatorul campaniei „Botosani Zona libera de OMG-uri” a primit un nou sprijin din partea autoritatilor locale pentru interzicerea culturilor modificate genetic in judetul Botosani. Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac a remis vineri, 17 iunie, o scrisoare vicepresedintelui PSD Botosani, Ovidiu Portariuc, in care il asigura de sustinerea sa in lupta cu OMG-urile. „Va aducem la cunostinta ca institutia noastra a luat act de initiativa dvs. si o va sprijini conform competentelor conferite de lege”, se arata in textul scrisorii.

Reprezentantul PSD Botosani a salutat decizia presedintelui Consiliului Judetean Botosani de a sustine in mod oficial declararea judetului zona libera de OMG-uri. „Este un castig pentru toata lumea ca astazi s-au depasit toate orgoliile politice pentru a sustine o propunere ce vizeaza direct sanatatea si buna alimentatie a botosanenilor. Vedem foarte rar ca un proiect al unui reprezentant al Opozitiei sa fie sustinut de un oficial al Puterii, in beneficiul cetatenilor. In numele botosanenilor ii multumesc domnului presedinte Tabuleac”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Aceasta este a doua victorie repurtata de Ovidiu Portariuc in campania pentru interzicerea cultivarii si a comercializarii plantelor modificate genetic in judetul Botosani. In urma cu doua saptamani, vicepresedintele PSD Botosani a primit un raspuns oficial din partea primarului Catalin Flutur, care, de asemenea si-a aratat disponibilitatea de a sustine campania vicepresedintelui PSD Botosani, impotriva Organismelor Modificate Genetic.

In sensul acordului de principiu obtinut de la cei doi reprezentanti ai administratiei botosanene, Ovidiu Portariuc va propune acestora un proiect de Declaratie publica oficiala prin care autoritatile locale sa declare judetul si municipiul Botosani zona libera de cultivarea si comercializarea OMG-urilor: „Am facut un pas important in lupta cu plantele nocive pentru sanatatea noastra si pentru solul din Botosani, dar mai sunt inca multe lucruri de facut. Trebuie sa luam si masuri administrative. In cel mai scurt timp voi trimite la Primarie si Consiliul Judetean un proiect de Declaratie Publica, dupa modelul aplicat si in alte judete ale tarii”, a subliniat Ovidiu Portariuc care ii invita pe Catalin Flutur si Mihai Tabuleac sa semneze un document oficial pentru interzicerea cultivarii si comercializarii OMG-utilor in Botosani, pe modelul celor 57 de administratii locale din tara care au facut deja acest pas important pentru salvarea agriculturii si a sanatatii oamenilor. „Aceasta Declaratie Publica este un act de vointa politica in lupta cu OMG-urile, care va trebui sa se reflecte apoi in politicile publice ale Botosaniului”, a declarat vicepresedintele PSD Botosani.

Ovidiu Portariuc a lansat in luna aprilie campania „Botosani – Zona Libera de Organisme Modificate Genetic”, iar 21.000 de botosaneni au semnat pentru initiativa vicepresedintelui PSD Botosani. Ca urmare, Ovidiu Portariuc a trimis Primariei si Consiliului Judetean un Memorandum in care a solicitat liderilor administratiei locale sa faca demersuri pe linie de partid pentru a proteja interesele fermierilor si consumatorilor care nu doresc OMG-uri in Botosani si sa adopte masuri administrative pentru a evita orice contaminare a pamantului si alimentelor cu plante modificate genetic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente