Dunarea a fost poluata cu pacura in zona Portile de Fier I

Dunarea a fost poluata cu pacura in zona Portile de Fier I

Dunarea a fost poluata joi in zona Portile de Fier I cu pacura. Reprezentantii “Apelor Romane” spun ca au fost sesizati de poluare de catre Hidroelectrica.

Potrivit informarii de la Apele Romane, in amonte de baraj apa ar fi poluata cu pacura, evenimentul avand nevoie de interventia rapida a specialistilor pentru atenuarea poluarii.

”Joi, ora: 12.45 am fost anuntati de catre reprezentantii Hidroelectrica P.F.I – Portile de Fier I, ca in amonte  de baraj  s-ar fi  produs  un eveniment de poluare cu produs petrolier. La fata locului s-au deplasat reprezentanti de la S.G.A. Mehedinti- compartimentele: GRA – Gospodarirea Resurselor de Apa si Inspectia Apelor pentru a evalua situatia si de a lua masuri de interventie, in vederea atenuarii fenomenului”, se arata in comunicatul de presa al Apelor Romane.

De asemenea, S.H.D. – Sistemul Hidrotehnic Dunare a luat legatura cu observatorii din amonte pentru a verifica cele sesizate. In urma deplasarii reprezentantilor G.R.A. – S.G.A. Mehedinti la Barajul P.F.I., la orele 13.30 s-a confirmat  existenta  unor  pete   discontinue de pacura.

La fata locului s-au deplasat  specialisti  ai S.G.A. Mehedinti  cu o formatie de interventie operativa care va actiona  in vederea neutralizarii substantelor poluante cu 25 saci de spillsorb. Mentionam ca, petele dicontinue sunt localizate de-a lungul barajului  pe 100 m si o latime de 30 m, intre  campurile deversoare 4 – 10 .

In momentul de fata, in amonte si aval de baraj nu a fost semnalata prezenta produsului petrolier, poluarea avand un caracter local.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente