Subventii pentru padurile protejate

Subventii pentru padurile protejate
Subventii pentru padurile protejate

Bani de la stat pentru proprietarii de paduri din zonele protejate din judetul Bacau si nu numai! Anuntul important a fost facut in Bacau de catre ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura
Proprietarii de paduri situate in ariile naturale protejate sau in rezervatii naturale vor primi compensatii financiare de la bugetul de stat. Daca pana acum nu aveau dreptul sa le exploateze si sa obtina un venit cat de mic de pe urma lor, peste doar cateva luni de zile cei care detin astfel de paduri vor primi de la 40 la 200 de euro pe hectar. Ministrul delegat pe Ape, Paduri si Piscicultura a precizat ca valoarea compensatiei financiare va fi stabilita chiar de valoare padurii.

Bugetul necesar este deja pregatit pentru ca incepand cu 1 ianuarie 2014 proprietarii de paduri situate in zone protejate de lege sa poata primi compensatiile financiare.

In judetul Bacau vor primi compensatii financiare cei care detin paduri in: aria naturala protejata “Dealul Perchiu” din zona Onesti, rezervatia naturala ”Nemira”, rezervatia naturala “Bucias“, Padurea Runc- Buhusi, Padurea de pini din Moinesti, rezervatia naturala “Arsura”- Margineni, rezervatia naturala “Izvorul Alb”- Darmanesti sau in lunca Siretului mijlociu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente