Padurile din Filipestii de Padure, ciopartite de hotii de lemne

Padurile din Filipestii de Padure, ciopartite de hotii de lemne
Padurile din Filipestii de Padure, ciopartite de hotii de lemne

La data de 08.10.2014, in intervalul orar 12.00 – 16.00, politisti din cadrul Sectiei nr. 2 Politie Rurala Floresti, impreuna cu reprezentanti ai Ocolului Silvic Campina, au actionat pe raza comunei Filipestii de Padure, zona Cervenia si D.J. 720, in scopul depistarii persoanelor care comit delicte silvice.

Astfel, intr-o padure proprietate privata au fost depistati doi barbati, dupa ce ar fi taiat fara drept mai multi arbori specie plop. Materialul lemnos, rezultat in urma taierii, a fost masurat de catre un padurar din cadrul Ocolului Silvic. Cei doi au fost sanctionati contraventional.

Ulterior, pe un drum de acces din zona, a fost depistat un alt barbat, care transporta cu un atelaj hipo material lemnos specia carpen, fara a avea asupra sa documente de provenienta.

Materialul lemnos rezultat in urma taierii a fost masurat de catre un padurar din cadrul Ocolului Silvic, rezultand o cantitate de 0,918 m.c. Barbatul a fost sanctionat contraventional, iar atelajul hipo a fost ridicat in vederea confiscarii, fiind indisponibilizat la Ocolul Silvic Campina.

Pe D.J. 720, in centrul comunei Filipestii de Padure, a fost oprit pentru control conducatorul unei autoutilitare.

La verificarea incarcaturii s-a constatat ca acesta transporta material lemnos din specia carpen, in cantitate de 1,121 m.c., fara a putea prezenta documente de provenienta. Barbatul a fost sanctionat contraventional in conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, iar autoutilitara a fost ridicata in vederea confiscarii, fiind indisponibilizata la Politia Municipiului Campina. Contravaloarea sanctiunilor aplicate este de 5.000 de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente