Pagubele provocate de mareea neagra in Golful Mexic depasesc 1,6 miliarde de dolari

0
413

Costurile legate de dezastrul din Golful Mexic au depasit pragul de 1,6 miliarde de dolari, a anuntat luni British Petroleum (BP), transmite Reuters. Grupul urmeaza sa instaleze in urmatoarele zile un nou mecanism pentru cresterea cantitatii de petrol capturate din putul deteriorat.deversarea de petrol

BP a efectuat pana acum 26.500 de plati, in valoare totala de 62 milioane de dolari, pentru daune legate de consecintele exploziei din 20 aprilie, dupa ce au fost inregistrate 51.000 de plangeri, informeaza Mediafax.

Suma de 1,6 miliarde de dolari include numai 60 milioane de dolari din suma de 360 milioane de dolari alocata de BP pentru constructia de insule-bariera in largul coastelor statului american Lousiana.

Platforma petroliera maritima Deepwater Horizon, detinuta de BP in Golful Mexic, a explodat la 20 aprilie cauzand moartea a 11 angajati si declansand o deversare de petrol care a devenit cea mai grava catastrofa ecologica din istoria Statelor Unite, depasind semnificativ magnitudinea naufragiului Exxon Valdez in anii ’80.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.