Bill Gates: SUA trebuie sa investeasca in energia “verde”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a cerut SUA sa investeasca miliarde de dolari pentru a produce o revolutie a energiei verzi ce ar elibera statul de dependenta de petrol.bill_gates

In cadrul unui interviu pentru ABC, Gates sublinia ca dezstruoasa scurgere de petrol din Golful Mexic naste intrebarea “cum am ajuns la o infrastructura energetica atat de fragila?”

Gates si Consiliul American de Inovatie Energetica au cerut saptamana trecuta o crestere cu 11 miliarde de dolari a investitiei anuale in cercetare si dezvoltare a tehnologiei de energie curata pana la 16 miliarde de dolari pe an.

“Avem un lant de livrare in care trimitem miliarde de dolari pe an in strainatate si normal ca vor exista intreruperi. Dar singura solutie reala este sa profitam de ingeniozitatea americana si sa finantam cercetarea si dezvoltarea pentru a obtine energie in diferite forme pentru a nu mai trimite atat de multi bani in afara, si sa fie de incredere si stabil” .

Raportul AEIC cere un angajament public pentru finantare in surse de energie regenerabila, argumentand ca societatile nu pot face investitiile uriase necesare pentru a face noile surse de energie sa fie viabile comercial.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente