Mareea neagra – “un 9/11 pentru mediu”

Presedintele american Barack Obama a spus ca dezastrul din Golful Mexic va avea un impact decisiv asupra modului in care vor fi privite problemele de mediu in Statele Unite.mareea neagra

Intr-un interviu acordat site-ului Politico, Obama a spus ca “dezastrul va modela strategia noastra referitoare la mediu pentru anii ce urmeaza”. In aceasta seara, Obama va efectua o vizita in zona afectata de imensa scurgere de petrol din Golful Mexic.

Zona cel mai puternic afectata este compusa din teritoriile statelor Louisiana, Alabama, Mississippi si Florida. British Petroleum, compania responsabila pentru mareea neagra din Golful Mexic, reuseste sa extraga din apele Atlanticului, in medie, 15.000 de barili de titei pe zi. Astazi, administratia Obama a decis ca BP este obligata sa creasca aceasta cantitate de petrol recuperat la 50.000 de barili pe zi.

Altfel de afaceri cu energie

“Cred ca acest dezastru va schimba modul in care gandim problemele de mediu si energie in acelasi fel in care evenimentele din 11 septembrie au modificat atitudinea noastra referitoare la vulnerabilitatile de securitate si politica externa”, a spus Barack Obama.

“Acesta este momentul in care am putea face o trecere (n.r. in ceea ce priveste economia, de la una bazata pe petrol la una care foloseste “noile energii”) si sa investim in noi moduri de a face afaceri cand vine vorba de energie”, a completat Obama.

La 20 aprilie, 11 persoane au murit in explozia produsa la platforma Deepwater Horizon, la 80 de kilometri de coastele statului Louisiana. Scurgerile de petrol au provocat un dezastru ecologic, afectand ireversibil ecosistemul. Mii de persoane si nave iau parte la operatiunile de curatare.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente