Painea alba si painea neagra

Toate substantele nutritive din grauntele de grau se afla in tarate si in germeni. Interiorul din care se scoate faina alba contine – ca sa spunem asa – numai amidon.
paine alba paine neagra
Acesta ne ofera un aliment bun, dar in ce priveste hrana, corpul este jefuit si inselat, sangele acidulat, organele se infunda de mucozitati si sedimente, nu este de mirare ca agentii patogeni se pot usor instala.

De cele mai multe ori, faina alba mai este inca albita. Pe langa substante tixice folosite, se mai adauga diferiti conservanti. Dupa ce se mai pune la copt, coca cere si sare, iar caldura distruge ultimele urme de valoare nutritiva, produsul se numeste „paine alba”. Un alument privilegiat pentru om, in contrast cu taratele si germenii, care in majoritatea cazurilor sunt folosite ca hrana pentru vite. Cine cumpara cu regularitate paine alba si prajituri din faina alba, sa socoteasca in costul acestora si cheltuielile pentru dentist si pentru medic.

Un morar mi-a spus chiar ca in painea intermediara taraneasca nu se gaseste nicio urma de tarate sau germeni. Taranii nu stiu ca mananca paine devalorizata si ca ce este mai sanatos dau porcilor. Nimic nu poate depasi inteligenta oamenilor, totusi ei cresc si hranesc literalmente boala in propriul lor corp. Deoarece faina alba este mult mai durabila, profitorii au facut destula propaganda in favoarea ei.

Este cunoscut faptul ca cerealele sunt foarte bogate in vitamine, indeosebi in vitamina B, care este indispensabila, ca vitamina a sistemului nervos. Faina o data devalorizata, nu mai poate fi refacuta, chiar daca s-ar adauga cele aprox. 30 de saruri minerale rapite. Pentru ca toate aceste substante de imbogatire sunt sintetice si anorganice, lipsite de enzime si viata, asa incat nu se pot imprieteni si nici atasa de organele noastre.

In antichitate, iudeii fabricau singura paine integrala sanatoasa, intinzand aluatul si uscandu-l la soare.

Un specialist a declarat ca lumea buna si chiar medicii consuma mai multa paine neagra decat cei saraci si bolnavi si decat marea multime nelamurita a poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *