Primul zbor al unui avion propulsat cu biodiesel din alge

0
320

Aeronava companiei Continental Airlines, a efectuat un zbor de 90 minute deasupra Golfului Mexic.
biodiesel din alge
Dezvoltarea biocombustibililor incepe sa inregistreze primele succese in industria aeronautica. Compania aeriana americana, Continental Airlines a efectuat cu succes primul zbor a unui avion propulsat cu un amestec de biodisel obtinut din alge si combustibil conventional. Zborul, efectuat de un aparat Boeing 737-800, a durat 90 de minute si a decurs fara incidente, avionul functionand perfect, dupa cum a informat purtatorul de cuvant al companiei.

Zborul, efectuat miercuri 7 ianuarie, a avut ca punct de pornire aeroportul international din Huston si a efectuat un circuit peste Golful Mexic. Acest zbor de proba a constituit ultima etapa dintr-o serie de experimente a industriei aeronautice, ce au ca scop sa gaseasca solutii pentru a folosi in mod curent biocombustibili in acest sector in urmatorii cinci ani.

Directorul executiv al Continental Airlines, Larry Kellner, a declarat ca nu au fost necesare nici un fel de modificari in designul avionului pentru a folosi biocombustibilul din alge.

Sursa :El Pais

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.