Munca grea si hrana cruda

In discutii despre cruditati, mi se spune adesea: „daca ar trebui sa muncesti din greu, atunci ai vedea!”… anume, daca as putea rezista numai cu hrana de cruditati.
Salata cruditati
Ocazional, am efectuat si eu munca grea si chiar in aceasta situatie, hrana cruda si-a dovedit valoarea. Nu mai esti chinuit de oboseala si sete.

Dupa rapoartele pe care le avem, candva au fost examinati in Germania muncitori de munca grea, asupra capacitatii lor de munca. Unii erau carnivori infocati, altii, adepti ai cruditatilor. Cine rezista de doua ori mai mult la acea munca de 2 ori mai mult la acea munca de tavaleala? Dupa calculele facute, naturistii. Exista dovezi!
Un dublu campion olimpic la inot pe distante lungi, Roos – din America, care a castigat medalia de aur la Roma si la Sidney, a publicat o carte in care marturiseste printre altele ca mesele sale sunt alcatuite din 90% cruditati, cu retinere de la orice fel de preparate din carne. El atribuie rezistenta sa neobisnuita cruditatilor si adauga mai departe in lucrarea amintita ca, in concursuri, el de abia atunci face uz de intreaga putere de rezistenta, cand ceilalti, aproape de tinta, obositi si istoviti – cedeaza.

In general se crede despre carne ca ar fi un aliment datator de forta. In realitate, este doar un mijloc de a biciui, asemenea cafelei. Asa-zisa putere se pierde dupa putin timp si se instaleaza moleseala. Este neintemeiata comparatia cu efectul alimentatiei cu carne la animalele de prada, deoarece acestea devoreaza carnea cu piele si par si organismul lor a fost creat pentru acest fel de alimentatie. In afara de aceasta, carnea fiarta contine numai o fractiune din valoarea nutritiva a celei crude. Dupa cum am vazut mai sus, proteina isi pierde prin fierbere 2/3 din valoare, sau poate fi chiar complet distrusa. Chiar si fierul din carne devine anorganic si prin aceasta aproape nefolosibil. In ce priveste vitaminele, putem spune ca nici nu mai exista. In plus, niciun alt aliment nu incarca si nu aciduleaza sangele mai mult decat carnea. Ceea ce favorizeaza mult bolile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *