Pandemia de gripa „porcina” poate atinge oricand Romania!

0
338

„Pandemia de gripa porcina poate atinge oricand Romania, si poate actiona in valuri de cate opt saptamani”! Acesta este principiul pe care merg autoritatile romane.
porc
Comitetul pentru Situatii de Urgenta a pus la punct planul national de pandemie. In 30 de zile abia va fi aplicabil si pana atunci cu totii vom primi acasa, prin posta, scrisori de la Ministerul Sanatatii, care ne vor invata cum sa ne protejam.

„O pandemie poate atinge oricand Romania. Noi suntem pregatiti in orice moment daca va aparea cazul zero, indiferent daca acest caz apare la Bucuresti, la Otopeni sau la Sighetul Marmatiei, suntem pregatiti in orice moment sa transportam pacientul in conditii de extrema izolare pana la Institutul Matei Bals”, a precizat ministrul sanatatii, Ion Bazac.

„Am dispus ca planul de asigurare a functionarii sistemului de legaturi de comunicatii intre institutiile statului sa fie utilizat pe reteaua guvernamentala, astfel incat sa avem dublura retelei comerciale, pentru ca toti cei care trebuie sa intervina in situatii de urgenta sau de dezastru sa poata sa aiba mijloacele necesare pentru a coordona activitatile”, a spus la randul sau ministrul de interne, Dan Nica.

Timp de doua luni, cat ar dura pandemia de gripa daca Romania va fi lovita, tara trebuie sa functioneze. Si nu e vorba numai de serviciile medicale, pompieri, politie, tot ceea ce presupune in general interventia de urgenta. E vorba de institutiile statului, cu precadere cele strategice sau cu foc continuu.

Asa ca in 30 de zile, spun autoritatile, vom avea o strategie nationala care sa ne permita functionarea normala. Asta pe langa serviciile speciale medicale, deja puse la punct.

Vestea buna este ca epidemia e in scadere in Mexic, tara de origine. Dar exista peste 1.000 de bolnavi in 21 de tari, 27 de morti si probabilitatea ridicata ca virusul sa loveasca oricand, cu si mai mare putere.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.