Autoritatile din Bumbesti-Jiu au pregatit un proiect gratie caruia pacientii si personalul Spitalului Orasenesc Bumbesti-Jiu vor beneficia de apa calda prin valorificarea resurselor regenerabile. Instalatia necesara pentru producerea apei calde menajere va fi realizata pana in luna aprilie 2015.

„Prepararea apei calde menajere, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile, cu sisteme ce utilizeaza energia solara, la Spitalul Orasenesc Bumbesti-Jiu, judetul Gorj” este un proiect realizat cu sprijinul Rompetrol. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: montarea panourilor solare, executia intregii instalatii cu panouri solare si montajul utilajelor aferente necesare functionarii sistemului in bune conditii; optimizarea cheltuielilor cu utilitatile ca urmare a scaderii consumurilor de energie termica; reducerea gradului de poluare cauzata de sistemul clasic de producere a apei calde menajere, precum si sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei termice.
Scopul proiectului este prepararea apei calde menajere cu ajutorul energiei regenerabile si scaderea cheltuielilor precum si a emisiilor de dioxid de carbon rezultate din folosirea combustibilului gazos.

Consiliul local Bumbesti-Jiu urmareste ca prin implementarea acestui proiect sa realizeze pana in luna aprilie 2015 instalatia necesara pentru producerea apei calde menajere (aproximativ 1050 litri pe zi) cu ajutorul panourilor solare la Spitalul Orasenesc Bumbesti-Jiu. Grupul tinta al proiectului este compus din pacientii unitatii spitalicesti (peste sase mii de persoane, conform inregistrarilor aferente anului 2013), dar si din personalul medical si auxiliar al spitalului, respectiv 121 persoane. Totodata, beneficiari indirecti ai proiectului sunt comunitatea locala Bumbesti-Jiu si consiliul local, ca proprietar al infrastructurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here