Asigurarea apei calde menajere la nivelul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci se face de aproximativ o luna de zile cu ajutorul panourilor solare, o solutie foarte eficienta, care aduce beneficii majore, din punct de vedere financiar, utilizatorului. Investitia, in valoare totala de 392.628.000 lei, provine in mare pare de la Fondul de Mediu – un procent de 80%, restul de 20% fiind contributia Consiliului Local al Municipiului Tecuci. Din aceste fonduri s-a reusit achizitionarea a peste 150 mp panouri solare, care asigura apa calda menajera utilizata in toate sectiile batranului asezamant medical tecucean, pe perioada de vara. In timpul sezonului rece, insa, asigurarea apei calde menajere se face atat cu ajutorul acestor panouri solare, care asigura aproximativ 40% din necesar, cat mai ales prin folosirea centralei termice.
„Montarea panourilor solare este deosebit de benefica, tinand cont ca se vor face economii importante in urmatoarea perioada. La aceasta data intreg necesarul de apa calda menajera este asigurat de aceste panouri, iar pe timp de iarna reducerea facturilor lunare va fi semnificativa. Economiile facute prin folosirea eficienta a energiei solare vor merge probabil catre investitii la fel de eficiente, la nivelul spitalului nostru fiind necesare foarte multe investitii”, ne-a informat dr. Dragos Teodoru, managerul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci.
Realizarea acestei investitii a venit si cu un „bonus” pentru batranul asezamant spitalicesc tecucean – reabilitarea centralei termice, unde au fost montate panourile solare. „A fost necesar sa reabilitam si centrala termica, la interior si exterior, astfel incat sa confere siguranta pentru panourile solare, acestea fiind montate pe acoperisul centralei termice. Consiliul Local a fost de un real folos in realizarea pasilor necesari executiei lucrarilor, fiind aprobata suma de 60.000 lei, reprezentand valoarea executiei lucrarilor de reabilitare a imobilului”, ne-a mai spus dr. Dragos Teodoru.
Beneficiul a fost cu atat mai mare cu cat centrala termica nu era programata a fi reabilitata, desi se afla intr-un stadiu avansat de degradare.