Proiectul de la Ciric intra in linie dreapta

Proiectul de la Ciric intra in linie dreapta

Despaduririle de la Ciric au primit „unda verde” de la Consiliul Local. Consilierii au aprobat, in sedinta de astazi, defrisarea a 6,5 hectare de padure, pentru a face loc constructiilor de la viitoarea baza de agrement. Consilierii de la PDL au fost la un pas de a da un vot negativ, mai ales ca proiectul de hotarire a fost adus la mapa exact inaintea sedintei de plen. Hotararea de astazi va fi trimisa si la Ministerul Mediului, care a solicitat in mod expres acest act.

Sefii din Primariei continua sa incalce legea, aducand proiecte de hotarare la mapele consilierilor cu doar cateva minute inainte sa inceapa sedinta. S-a intamplat si in aceasta dimineata, cand alesii locali au primit un proiect prin care li se cerea sa aprobe lista cu terenurile de la Ciric care urmeaza sa fie defrisate.

Consilierii de la PDL au cerut o pauza de 5 minute, pentru consultari.

Gabriel Surdu, consilier local PDL: Erau nelamuriri cu privire la schimburile de teren, pentru ca existau numere cadastrale care nu erau identificate. S-au identificat, suprafetele de teren corespund cu cele care se dau pentru cultura, silvica si cele care se scot din regim silvic. Ca atare, proiectul a trecut.

Proiectul de hotarare aprobat astazi va ajunge si pe masa Ministerului Mediului si Padurilor.

Gheorghe Nichita, primarul Iasului: Ministerul Mediului a cerut sa facem niste schimburi de terenuri in cadrul proiectului, astfel incit sa poata da avizul pentru ca sa inceapa avizul la lucrarile de amenajare. Era nevoie de cateva amplasamente in cadrul proiectului, diminuate altele, mutate altele, tot in cadrul aceluiasi proiect. E nevoie de votul Consiliului Local.

6.5 ha de padure de la Ciric vor fi scoase din circuitul silvic. In locul padurii vor aparea terenuri de sport, parcari si spatii de joaca, piscine. In schimbul defrisarii celor 6.5 ha, Primaria trebuie sa impadureasca aproape 40 de hectare in zona CA Rosetti. Lucrarile de amenajare a zonei de agrement Ciric ar trebui finalizate in august 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *