Paraul Maleia – raiul gunoiului din Centrul Civic

0
413
Pârâul Maleia – raiul gunoiului din Centrul Civic
Pârâul Maleia – raiul gunoiului din Centrul Civic
Paraul Maleia – raiul gunoiului din Centrul Civic
Paraul Maleia – raiul gunoiului din Centrul Civic

„Vai de apele noastre!”

Deseuri de toate felurile „impodobesc” cursul de apa. Autoritatile nu au luat inca nicio masura pentru ca poluatorii sunt prinsi cu greu

Orice rau care traverseaza centrul unui oras din lumea asta e centrul de atractie al zonei.

Nu la fel se intampla si cu apa care trece prin Centrul Civic al municipiului Petrosani. Apa paraului Maleia este plina de deseuri din cauza locuitorilor care arunca in apa orice, chiar si continutul latrinelor.

Primaria Petrosani, pusa la controale

Nimeni nu a luat masuri vreodata, pentru ca nicio persoana nu a fost prinsa in flagrant si atunci pe cine sa tragi la raspundere? Cert este ca situatia e recunoscutasi de catre cei care gestioneaza sistemul hidrotehnic la Vaii Jiului, iar Petrosaniul e cel mai poluat. Tocmai de aceea, cei de la Ape spun ca vor cere Primariei Petrosani sa stea cu ochii in patru pentru a-i prinde pe potentialii poluatori. „Trebuie sa punem mai multa presiune pe cei din Primaria Petrosani. Ei au compartimente de mediu si ei trebuie sa facasi controale. Vom ajunge si la avertismente, pentru ca nu stim sa beneficiem de aceste cursuri de apa din oras. In marile orase e altfel si, nu mai departe de Hateg, lucrurile sunt altfel si ne dau de gandit la Maleia noastrasi nu numai. E vina celor care nu stiu sa pretuiasca apa”, spune Sorin Corici, seful Sistemului Hidrotehnic al Vaii Jiului.

Pe poluatori ii „pasc” amenzile

In viitorul apropiat sunt asteptate amenzi. Acestea vor fi aplicate atat primariilor, cat si celor din casele aflate in amonte de centrul orasului. Iar cuantumul lor va goli buzunarele contravenientilor si ii va face poate mai responsabili.„Amenzile pot sa ajunga pana la 35.000 de lei pentru primarii. Persoanele fizice, insa, pot primi si ele cam 10.000 de lei”, a mai adaugat Corici.

Cei de la „Ape” spun ca vor verifica in zilele urmatoare toate raurile si paraurile din Valea Jiului si vor da avertismente. Daca nu se va tine cont de ele, vinovatii vor fi, pana la urma, amendati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.