Parc de milioane

CARAS-SEVERIN. Primaria Caransebes intentioneaza sa reabiliteze Parcul Teius. Este vorba de zona situata pe partea dreapta a raului Timis, cunoscuta de localnici sub numele de “Gugulanul”, zona preferata de caransebeseni pentru promenada si relaxare, indiferent de anotimp.
reabilitare parc
In sedinta Consiliului Local Caransebes de la finele lunii august, a fost aprobat proiectul de hotarare care continea indicatorii tehnico-economici privind Studiul de fezabilitate pentru realizarea unei investitii in valoare de 2 milioane de lei in Parcul Teius. Potrivit proiectului adoptat de consilierii locali, se vor construi alei pe o lungime de 2.088 de metri, la care se agauga amenajarea unei parcari cu suprafata de 1.383 de metri patrati. De asemenea, va fi construita o pista pentru role si skateboard. Planul administratiei locale mai cuprinde montarea a 156 de banci si 168 de cosuri de gunoi. Ca elemente de peisagistica, vor fi amenajate cursuri de apa si cascade in miniatura si, bineinteles podete.
Zilele acestea, primarul Marcel Vela s-a deplasat personal la Bucuresti pentru a depune la Guvern proiectul administratiei caransebesene, in vederea obtinerii de finantare. Dupa cum ne-a precizat Vela, fondurile sunt limitate si se incearca accesarea lor in cadrul “Programului National de imbunatatire a mediului prin realizarea de spatii verzi”. Va reamintim ca, in aceeasi zona, Primaria Caransebes a inaugurat in aceasta vara “Oraselul copiilor”. Tot in zona respectiva, la ora actuala se lucreaza la refacerea puntii peste raul Timis, distrusa in urma cu cativa ani de inundatii.

Sursa: 24h online

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente