Parc rustic ecologic langa podul Garibaldi

Un parc ecologic va fi amenajat, in perioada 12-23 octombrie 2010, in apropierea podului Garibaldi. Acesta va fi realizat in cadrul programului “Fiecare parc are povestea lui”, un proiect al Fundatiei Comunitare Cluj (FCC) prin care clujenii au fost invitati sa propuna solutii de reamenajare a unui spatiu public din oras.

Proiectul castigator, ,,Parcul rustic ecologic”, propus de Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc (OST), va fi finantat cu 6.500 de lei din partea Provident Financial Romania. Studentii de la OST au venit cu ideea amenajarii unui parc ecologic-natural, construit in stil rustic, pentru care vor folosi numai materiale ecologice naturale (lemn, sfoara din canepa etc). Astfel, mobilierul urban va fi realizat exclusiv din busteni din lemn, furnizati de Directia Silvica Cluj.

Noul parc li se va adresa celor care iubesc natura, dar va avea si o functionalitate aparte: va oferi o zona de exprimare artistica, prin amenajarea unui mini-amfiteatru.

“Am ales acest proiect datorita originalitatii ideii de parc organic, dar si datorita utilitatii sale. Totodata, parcul are avantajul pozitionarii intr-o zona usor accesibila, atat din centru, cat si din cartierele din zona, raspunzand la o nevoie concreta – crearea unei alternative de relaxare, destinata unor categorii diverse de public: de la tineri care organizeaza un eveniment artistic spontan, pana la bunicii care vor sa se destinda intr-un colt de natura, chiar in mijlocul orasului”, precizeaza Simona Serban, directorul executiv al FCC.

Proiectul “Fiecare parc are povestea lui” este finantat integral de compania de credite de consum Provident Financial Romania, care se va implica activ si in implementarea lui cu 40 de voluntari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente