Parcare privata pe spatiul public

Exact in perioada in care lucrau la regulamentul antiabuz asupra domeniului public, functionarii craioveni dispuneau amenajarea unei parcari private pe spatiul verde… public.
spatiu public
Pe strada Henri Coanda din Craiova a aparut zilele trecute o parcare privata pe domeniul public, ne-a sesizat unul dintre locatarii blocurilor de la intersectia cu strada Caracal. “Am solicitat Primariei Craiova raspunsuri referitoare la: construirea unei parcari personale, pe domeniul public, pe spatiul verde, bl. 44, str. H. Coanda, cu materiale de la Primaria Craiova, folosite la amenajarea strazii respective. (…) Raspunsul primariei cu nr. 71.786/18.06.2009, semnat de primarul Solomon, director S. Bordu, N. Cricorian si intocmit de N. Dobre, confirma lucrarile, specificand ca au aprobari si au platit lucrarile”, ne scrie cititorul.
Reprezentantii municipalitatii recunosc faptul ca parcarea a fost construita pe spinarea primariei, adica a craiovenilor, dar au uitat subit numele beneficiarului. Nici devizul de plata nu-l mai gasesc. Ce sa mai vorbim de un aviz de inchidere a domeniului public sau de o autorizatie de construire pe spatiul verde! “De la Biroul administrare drumuri mi s-a comunicat ca un locatar din blocul 44 a solicitat construirea unei parcari si ca a platit lucrarile. Nu mi s-a pus la dispozitie un deviz sau alte acte referitoare la aceasta parcare. Am mai fost informata ca ea nu a fost construita numai pentru o anume persoana, ea putand fi folosita de oricine”, a spus Carmen Licu, purtatoarea de cuvant a Primariei Craiova.
Numai ca in teren lucrurile stau cu totul altfel: locul de parcare este inchis.

Inspectorii se dau “ocoliti”

In timp ce pe strada Herni Coanda spatiile verzi erau facute harcea-parcea chiar de autoritatea obligata sa le intretina, consiliul local vota regulamentul de gospodarire a orasului si masurile de respectare a acestuia. Functionarul care ar fi trebuit sa aplice sanctiunile si sa dispuna refacerea spatiului verde, Dan Dobrescu, este insa depasit de situatie. “Cunosc oarecum situatia fiindca a ajuns si la noi sesizarea. Aceasta a fost insa adresata biroului care gestioneaza lucrarile pe strada Henri Coanda (administrare si intretinere drumuri – n.r.). In plus, nu am fost informati ca acel loc de parcare este ingradit”, a mai spus Dobrescu.
Viceprimarul craiovean Teodor Sas a declarat vineri ca ii va trimite pe inspectori sa desfiinteze orice amenajare neautorizata de pe strada Henri Coanda.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente